top header

Osteopati och Kraniell osteopati

bild

Om Osteopati

Osteopati är den snabbast växande formen av manuell terapi i Sverige; i många andra delar av världen är den redan en väletablerad och legitimerad behandlingsform. Osteopati är en manuell medicinsk behandling som betyder att terapeuten använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Det är en holistisk lära och syn på kroppen som etablerades för över hundra år sedan av Andrew Taylor Still som var mycket besviken på dåtidens medicin.

Väljer man osteopati får man en effektiv och skonsam behandling; man jobbar med kroppen och anpassar alltid behandlingen efter varje individ. Osteopati når djupare än symptomen och letar orsaken till problemen för att på så sätt återställa balansen i kroppen.

Syftet med osteopatisk behandling är att stimulera kroppens självreglerande förmåga att läka, genom att återställa optimal rörelse och funktion. Osteopater har en djup kunskap om kroppens anatomi och funktion, och kan erbjuda en naturlig och effektiv behandlingsform som lämpar sig för alla åldrar och även under graviditeten.

Kraniell osteopati är en mycket mild och subtil form av behandling där osteopaten använder en starkt utvecklad känsla i sina händer för att känna spänningar och vävnadskvalité i kroppen, och på detta sätt diagnostiserar och behandlar dessa.

Hos en osteopat är du i säkra händer; en kvalificerad osteopat har en ackrediterad universitetsutbilding på minst 4 år och innehar patientförsäkring. Dessutom vidareutbildar sig osteopater varje år för fördjupa sina kunskaper och hålla sig uppdaterade inom manuell medicin. Detta är kriterier för att vara medlem i Svenska Osteopatförbundet.

Om behandlingen

Osteopatisk behandling är anpassad efter individen eftersom vi alla är unika och har olika förutsättningar. Med kunniga händer manipuleras muskler, leder och bindväv, samt deras kopplingar i kroppen vilket påverkar blodcirkulation, lymfsystemet och nervsystemet. När uppbyggnaden i kroppen återställs till bästa möjliga nivå så förbättras funktionen, och först därefter kan läkandet kan ta plats.

Behandlingsformen passar för allt från rygg och nackbesvär, ledproblem som onda axlar och höfter, idrottsskador, ischias, förslitningsskador, huvudvärk och migrän, stressrelaterade symptom till problem som uppstår under graviditeten pga foglossning eller som uppstår efter förlossningen. Detta är några exempel och listan kan göras mycket längre.

En osteopatisk konsultation innebär frågor om dina symptom, din sjukdomshistoria och skadehistorik. Patienten undersöks noggrant med specifika tester av de system som är involverade enligt sjukdomshistorian. Efter noga övervägande görs en diagnos och behandling påbörjas. Skulle osteopatisk behandling inte vara indikerad så kan annan vård krävas först.

En Osteopat ger dig även råd och övningar i förebyggande syfte.

Patienter kan känna av behandlingen upp till 48h efter besöket och eventuellt känna sig öm i muskler och leder. Det är en normal reaktion och betyder att kroppen bearbetar och svarar på behandlingen.

Ofta känner sig patienten bättre redan efter första besöket, men för att ändra på invanda beteendemönster i kroppen och få en hållbar förändring bör man räkna med flera återbesök.

bild

Om Hanna

Hanna valde att skola om sig till Osteopat när hon arbetade på en designagentur i centrala London. Det var osteopatins naturliga syn på hälsa och vetskapen om kroppens egna förmåga att läka som inspirerade henne att byta väg. Att dessutom få jobba med människor på en mycket personlig nivå och hjälpa dem må bättre, gjorde osteopati till ett självklart val.

Under sin karriär har Hanna haft glädjen att få jobba på många olika platser vilket varit mycket givande och ger henne en bred erfarenhet. Hon pratar lika gärna Engelska som Svenska med sina patienter efter många år utomlands. Under sin tid i London jobbade Hanna på flera privata kliniker där hon fick möjlighet att behandla patienter från 0 till 90 år med varierande problem. Flytten gick sen till Hong Kong och hon fortsatte att behandla patienter på en multidiciplinär klinik där terapeuterna ofta samarbetade för att skapa den bästa möjliga vården för varje patient. Senaste tiden har Hanna jobbat på en välrenommerad osteopatisk klinik i Edinburgh där hon bland annat hade möjligheten att hjälpa många kvinnor med besvär som uppstått runt graviditeten.

Hanna har jobbat som Osteopat sedan 2008 och har en BSc (Hons) in Osteopathy från College of Osteopaths, London; en femårig utbildning på universitetsnivå. Hon har även gått flera kurser i Kraniell Osteopati (mera känt som Kraniosakral terapi i Sverige) och använder ofta dessa mjuka men effektiva tekniker i sina behandlingar.

Efter att nyligen ha flyttat tillbaka till Sverige och bosatt sig i Helsingborg med sin familj så ser Hanna fram emot att fortsätta förmedla sin kunskap och hjälpa människor här som är måna om sin hälsa och nyfikna på osteopati.

Hanna är medlem i Svenska Osteopatförbundet.

Pris

Första besöket (60 min) 760kr
Återbesök (ca 40 min) 600kr

Priserna inkluderar 25% moms

Boka

hanna@helsingborgwellness.se
07676 24906

Hanna jobbar på Helsingborg Wellness på torsdagar

Om du är nyfiken på osteopati men osäker om behandlingsformen passar just dig så får du gärna höra av dig med dina frågor.

Får du förhinder och behöver avboka din tid så ber vi om 48h varsel. Då kan tiden erbjudas någon annan som gärna vill komma på behandling.