top header

Massage & manuell behandling

bild

Boka tid i Helsingborg

Ibland är inte träning tillräckligt för att komma till rätta med en krånglande rygg eller en smärtande nacke. Att då få hjälp av ‘seende händer’ kan vara det som tar dig vidare mot bättre funktion och mindre smärta.

Med Deep Tissue Massage och andra manuella tekniker kan vi hjälpa kroppen att finna avslappning och återhämtning. Med långsamma och tydliga massagetekniker ökar vi vävnadens frihet och därmed cirkulation.

God cirkulation är en förutsättning för frisk och smärtfri vävnad.

Kroppen anpassar sig

Kroppen anpassar sig till de krav du ställer på den. Hållfastheten ökar i muskler, ligament och leder när de utsätts för belastning. Rörligheten förändras. Ibland använder vi kroppen på ett mindre symmetriskt sätt. Vissa delar blir starkare, andra blir svagare. Några blir förkortade, andra förlängda. Vissa hamnar i ett förhöjt spänningsläge, andra blir inaktiva. Dina handlingar formar kroppens struktur. Strukturen bestämmer i sin tur vad som är möjligt att göra med kroppen och hur den tål olika typer av belastningssituationer.

Behandling

När kroppen blivit stel och smärtande av överansträngning eller monoton belastning behöver den hjälp. Djupgående, långsamma massagetekniker kan återställa rörelsefrihet, förbättra cirkulation i vävnaden och minska eller helt eliminera smärta från muskler, ligament och leder. Med ett holistiskt synsätt kan vi till och med hjälpa kroppen att bli mer symmetrisk. Större symmetri betyder minskad risk för belastningsskador och smärta.

För dig som

är trött på spänningshuvudvärk
vill minska spänningar i axlar, nacke och käkar
gärna slipper ryggont
tror att det är bra att lyssna till kroppen
vill få mjukare muskler & en avslappnad kropp
önskar en lugn stund för dig själv
vill stå stadigt och andas lättare
önskar en skön känsla i kroppen och i livet

bild

Vem är Stefan Larsson?

Mitt intresse för träning och hälsa började redan i tonåren med kampsport, meditation, styrketräning och löpning. Sedan dess har jag utbildat mig till massör/massageterapeut, stott pilatesinstruktör och läst hyllmeter med litteratur om träning, manuell medicin och om kostens betydelse för hälsan. Jag har vidareutbildat mig inom ortopedisk medicin och idrottsmedicin samt varit ansvarig för två olika nätverk för terapeuter inom manuell medicin och jag har under många år samarbetet med sjukgymnaster, massörer, naprapater med flera.

Hälsa och välmående fascinerar mig mer än någonsin. Hur livets olika delar måste samverka för att en känsla av tillfredställelse och lycka skall infinna sig. Även om din hälsa alltid är ditt eget ansvar kan vi på Helsingborg Wellnass hjälpa till med träning, behandling, rådgivning, ny kunskap, motivation och inspiration. Välkommen!

Priser

25 min 350 kr
40 min 550 kr
55 min 650 kr
85 min 850 kr

Boka tid

Telefon 0733 64 99 08
E-post stefan@helsingborgwellness.se

Boka tid i Helsingborg