top header

Stott Pilates

bild
bild

Kroppen anpassar sig

Kroppen anpassar sig till de krav du ställer på den. Hållfastheten ökar i muskler, ligament och leder när de utsätts för belastning. Rörligheten förändras. Ibland använder vi kroppen på ett mindre symmetriskt sätt. Vissa delar blir starkare, andra blir svagare. Några blir förkortade, andra förlängda. Vissa hamnar i ett förhöjt spänningsläge, andra blir inaktiva. Dina handlingar formar kroppens struktur. Strukturen bestämmer i sin tur vad som är möjligt att göra med kroppen och hur den tål olika typer av belastningar.

Vad är stott pilates?

Pilates är en träningsform som fokuserar på andningsteknik, rörelsekvalitet och kroppskännedom. Varje övning utgår ifrån de djupa stabiliserande strukturerna i mage, rygg och bäcken och engagerar hela kroppen.

Övningarna stärker, sträcker ut och balanserar kroppen i ett lugnt och behagligt tempo. Lektionerna utgår ifrån Stott pilates som är en modern tolkning av Joseph Pilates träningsform Contrology. Målet är att ge dig en så komplett träning som möjligt och ett rikt, inspirerande övningsförråd.

bild

Vem är Stefan Larsson?

Mitt intresse för träning och hälsa började redan i tonåren med kampsport, meditation, styrketräning och löpning. Sedan dess har jag utbildat mig till massör/massageterapeut, stott pilatesinstruktör och läst hyllmeter med litteratur om träning, manuell medicin och om kostens betydelse för hälsan. Jag har vidareutbildat mig inom ortopedisk medicin och idrottsmedicin samt varit ansvarig för två olika nätverk för terapeuter inom manuell medicin och jag har under många år samarbetet med sjukgymnaster, massörer, naprapater med flera.

Hälsa och välmående fascinerar mig mer än någonsin. Hur livets olika delar måste samverka för att en känsla av tillfredställelse och lycka skall infinna sig. Även om din hälsa alltid är ditt eget ansvar kan vi på Helsingborg Wellnass hjälpa till med träning, behandling, rådgivning, ny kunskap, motivation och inspiration. Välkommen!

När? Var? Investering?

När Tisdagar 19:45
Var Helsingborg Wellness, Carl Krooksgatan, 5:e våningen.
Pris Kurs, 8 grupplektioner 1700 kr, individuell lektion 590 kr

Boka

Telefon 0733 64 99 08
E-post stefan@helsingborgwellness.se

Klicka för större