top header
bild

Frigörande Dans

DANSA VÅREN 2018


DANSMEDITATION - Frigörande Dans o Mindfulness

I ödmjukhet och utan krav rör vi oss in i kroppen. Låter så småningom kroppen få ge uttryck för olika känslor och temperament alldeles på sitt eget sätt. Inget som ska presteras... bara vara i det som är...

Man eller kvinna, gammal som ung, ALLA ÄR VÄLKOMNA!!
Ingen förkunskap krävs..

TID: Söndag 11 februari, kl 13.00 - 15.00

INVESTERING: 200 kr

ANMÄLAN SENAST: 5 februari

PLATS: Carl Krooks gata 9, Helsingborg, 5:e vån. (intill biblioteket)


I Ljus och Glädje
Iréne
0706 - 87 41 08


bild

Vad är frigörande dans?

Frigörande Dans och Rörelse är din egen rörelse för både kroppen och själen och ett verktyg för personligt växande.

Vi släpper all prestation och alla förväntningar på att dans och rörelse ska se ut på ett visst sätt. Låt rytmerna och pulsen inspirera din kropp att röra sig som den vill. Dansa din Glädje, dansa din Sorg, dansa din Ilska och Kraft - Dansa Livet!

Läs mer....


Under ett danspass får du bl a vara med om en mjuk uppvärmning av kroppen, där du får möjlighet att landa i dig själv. Du kommer att få röra dig in i olika temperament till de "fem rytmerna"(skapade av dansaren Gabrielle Roth), som hjälper dig att utforska och lära känna olika sidor av dig själv. Vi dansar till olika slags musik och rytm.
Dansen varvas med avslappning och meditation.
Alla är Välkomna i den frigörande dansen, man som kvinna, oavsett ålder och eventuella fysiska hinder.

Ytterligare mer info hittar du på www.andrum.info

bild

Varför frigörande dans?

Kroppen vill gärna röra sig och den har oändliga möjligheter. Vi behöver bara titta på ett litet barns rörelser och kroppsspråk för att inse att de flesta av oss vuxna har fastnat i ett begränsat rörelsemönster. I dansen leker och lockar vi fram rörelser som vi inte brukar göra. Vi låter kroppen få uttrycka känslor och stämningar som vi bär på.


Läs mer...

När vi i dansen rör oss på ett sätt som vi inte brukar, så öppnar vi upp för kroppens energiflöde. Blockerad energi kommer i rörelse, vilket leder till ett friare rörelsemönster, som i sin tur påverkar ditt sätt att vara och tänka.
Det öppnar upp för nya möjligheter! -Dansa in i Närvaron och upptäck vem du är....

Mer info hittar du på www.andrum.info

bild

Vem är Irene Lidbeck?

Sedan 1979 har jag arbetat som socionom. Under början av 90-talet sa jag upp min tjänst och började fundera på vad jag egentligen ville arbeta med. Det som under åren kommit till mig är Frigörande andning och jag utbildade mig genom Växthuset på Väddö)till andningspedagog 1995. Sedan kom Frigörande dansen in i mitt liv och jag blev diplomerad dansinspiratör år 2000 (gemom Dansakademin och Anne Grundel).
Andningen och Dansen ligger mig varmt om hjärtat. De har betytt och betyder mycket för mig själv på min resa genom livet. För mig hänger Dansen och Andningen ihop. Rytmen i rörelsen, rytmen i andningen - ett ständigt flöde som vågorna som rullar mot stranden - ingen början, inget slut....
Kontakta mig genom Tel:0706-87 41 08 email: irenelidbeck@telia.com

Läs mer...

mer info hittar du på www.andrum.info

När? Var? Investering?

När?

Var?

Investering?